Oishi

itsasorenkontuak 1456148061926 Amaaa, gourmet izan nahi dut!! | 2010-01-13 13:16
1

Izenagaitikan imajinauko zenduen, sukaldaritza japoniarrak pisu handia dakala taberna hontan. Sushia ez da sekula falta barran, kolore eta forma desberdinetakuak, arrain desberdinekin egindakuak, salmoia, perlita, atuna, sardina...
Hala ere, ondiok jendia ez da ausartzen gauza arraro hori jatera, badakizue, euskaldunak! Arraina pil-pilean, bai, baina gordinik... Gainera zelan jan bihar da hau, ta likido hori zetarako da? palilluak? Puffa ez da gauza fazila, batez ere txikiteruendako. Baina ohitzia da kontua, hala ere, lasai txikitero horietako bat bazara, sushia ez da dana, badago eta betiko gure janaria, karrileria, foie, tigria, hori bai danak du toke berritzaile bat.

Nondik hasi baina... nola egituratu blog hau. 
Oishiko sukaldean extranjis sartuta Pato sukaldari trebearekin berbetan nenbilen, blogean  idaztea gustatuko jatala esanez, bere burua prest aurkeztu zeban neri blogakin laguntzeko. Lana nola egiten duen ikustera juateko eta  pintxoak prestatzen dituen bitartean txatxaran egon leikegula esan zoztan. Ideia bikaina, horrela sukalde horretan bizi eta ikasitakoak kontau ahal izango dittut.

Esan eta egin, hurrengo egunean goizeko 11etan (berandu xamar) Oishiko sukaldean neuan, esperimentatzeko prest, ni "conejillo de indias" perfektua naiz, dena gustazen jata ta. Esperimentatzen hasteko ordua da, pintxo berri bat asmatu behar da...

rentx

rentx 2010-01-13 14:30 #1


Utzi iruzkina: