SUKALDEAN

zbha 1456153871527 ZENBAT BURU HAINBAT ABURU | 2010-02-08 20:06
1

Denok ezagutzen dugu denboraldi honetan oso tipikoa den gozoki bat, hau da, torradak, Españan beste izen bat dauka baina gure Elsa Kariri ez zaionez gustazen ez dut esango. Batzuen uzstez, inhauteriko inauteriko txigorrak kremazkoak dira, baina ni ez nago ados horrekin, eta inor ez haserretzeko biak ipiniko ditut, horregatik eta hitz kopuru bat betetzenra behartuta nagoelako.   Ogizkoak egiteko, noski, ogia behar dugu, ogi normalarekin egin ditzakegu, baina orain inhatuteriak direla kausa, okindegietan ogi berezi bat saltzen dute eta ogi horrekin primeran geratzen dira.

  TORRADAK:

  • 1 Ogia
  • 1l esne
  • 200gr azukre
  • 4 arrautz
  • 2 limoi porroska
  • 2 laranja porroska
  • 2 kanela adarra
  • Vainilla pixka bat
  • Olioa
  • Gurina
  • Kanela hautsa

1. Esnea, limoia eta laranja porroska bana, kanela adar bat eta azukrea egosten jartzen dugu.

2. Egosten den bitartean, ogiarekin zerrak egingo ditugu eta erretilu batean jarriko ditugu.

3. Nahaste guztia egosita dagoenean pixkanaka pixkanaka botako diegu zerrei(ez dugu iragazi behar)

 4. Hozten utziko dugu eta guztiz hoztuta dagoenean frijituko ditugu.

 5. Frijitzeko, sartagin batean, olioa, gurina, eta geratu zaigun limoi laranja eta kanela adarra ipiniko dugu eta sutan berotzen sartuko dugu.

6. Bitartean, arrautzak irabiatuko ditugu, eta zerrak banan banan botako diogu ditugu arrautzari arrautzetara, sartaginekoari oso beroa egonez dagoenean zerrak botako ditugu dizkiogu, eta ondo urreztuko ditugu alde bietatik. Ateratzean, paper xurgatzaile  batean, mementotxu bat jarriko dugu, olioa kentzeko, baina ez denbora handirik, ez dugulako barruko esnea paperean utzi nahi.

7. Erretiluan ipini baino lehen, azukrea eta hauts kanela botako dugu, han gainean txigorrak jarriko ditugu, ez ahaztu erretiluan ipini baino lehen arrautz parpailak garbitzea.

KREMAZKO TORRADAK

  • 1l esne
  • 200gr azukre
  • 120gr maizena
  • 10 arrautz
  •  2 limoi porroska
  • 2 laranja porroska
  • 2 kanela adar
  •  Anis Vainilla pixka bat
  • Olioa
  • Gurina
  • Hirina Irina
  • Kanela hautsa

1. Aurreko errezetako osagai berberekin, azukrearekin ez izan ezik, gauza bera egingo dugu, egosiko ditugu.

2. Aparteko ontzi batean, azukrea, maizena, 6 arrautzak eta anisa nahaztuko nahastuko ditugu eta ondo irabiatuko dugu.

3. Nahazsketari, pixkanaka pixkanaka, egosi dugun esne iragazia botako diogu, irabiazten irabiatzeari utzi barik.

4. Osagai guztiak ondo nahastuta daudenean, sutan lapiko batean ipiniko dugu su baxuan eta egosi arte irabiatzen jarraitzen dugun bitartean ez dugu  irabiatzerik utziko.

5. Lortuko dugun krema, erretilu batean ondo zabalduko dugu , hoztu eta zatitan ebakiko dugu.

6. Hemendik aurrera, emango ditugun pausuak, aurreko errezetan bezalakoak izango dira, dagoen desberdintasun bakarra, krema txigor bakoitza arrautzarietara bota baino lehen, hirinatik irinetatik pasatuko dugula da.

Indigo

Indigo 2010-02-22 13:09 #1

<p>Zalantza batzuk ditut. Hona hemen:</p>

<p>Zein azkukre erabili behar da marroia ala zuria? Esaten dute marroia osasuntsuagoa dela, ezta?</p>

<p>Posible da aurreko egunetako ogia erabiltzea ezta?</p>

<p>Garrantzitsua da arrautzen neurria? Badakit arrautza artekoaren neurria garrantzizkoa dela baina zalantzatan nago arrautzekin.</p>

<p>Zer da porroska? Porrito? Osorik bota behar da? Ala erre eta gero prestatu behar dira tostadak?</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>Zer da anis vainilla?</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>Olioa olibakoa ala ekilorekoa?</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>Mesedez erantzun azkar, bestela tostadak prestatzeko erosi ditudan beste osagai guztiak kadukatuko zaizkit eta.</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>Ondo ibili!!!!!!!</p>

<p>&nbsp;</p>


Utzi iruzkina: