Kafea, beroa ala hotza?
Munduko Osasun Erakundeak (MOE edo WHO - World Health Organization), International Agency for Research on Cancer (IARC) delakoaren bitartez, edari beroak edatea, tartean kafea, minbizia jasatzearen arriskuarekin lotu du bere azken "IARC Monographs evaluate drinking coffee, maté, and very hot beverages" txosten eta prentsa oharrean (hemen prentsa ohar osoa eta hemen ikerketa ) .
Baina noraino da edari bat "beroa" edo "beroegia"? zein tenperaturaino? nondik gora sortzen da arriskua?
Bada, IARC-ek dio 65º gradu edo gorago jarri dezakegula muga hori "seguruenez", baino gehiago ikertu behar da, eragina, bai tenperatura.
Beraz, lasai lagunok, udan gaude eta kafea bai hotza edo bai hotzagoa, izotzaz, edari ederra da eta!
(OH: argazkia Pixabay)
Iruzkinak
Utzi iruzkina: