. . . 2ziTzaR€n- - - p€Nt@gRam- - - jOlaSe@N . . .

urruzuno06 1456153496706 Urruzuno-06 | 2007-01-02 12:02
5

Pertsianaren zulotxoetatik zehar sartutako errainu goiztiarrek, mihise urreztatu batez estali dute zure gorputza. Argitasunaren gardentasunak kolpatu dizkizu begiak, eta itzartu egin zara. Loaren kilimak sentitzen dituzu oraindik, hala ere. Erdi lo, erdi itzartuta zaude. Aldi berean han eta hemen egongo bazina modura sentitzen zara; errealitatearen pentagraman ametseko ahairea zizelkatzen bazeunde legez.

 

Zeure ondoan, gizonaren bizkar biluztua duzu ikusten. Ez dira zentimetro eskas batzuk soilik banatzen zaituztenak. Zinez, urrun dago. Zeure ohean bai, baina zeure atmosferatik at. Hurbildu egin zatzaizkio, laztan diezaiozun. Itxurazko afektuaren iruzurrak lapurtu ditu ferekak alabaina, distantziak irabazi duelarik borroka. Alboratu zara beraz, urrundu; zeure gurak isiltasunari oparituz, bere monarkiapean, buru-makur.

 

Atzamar batez, leuntasunaren kilikortasunaren bilatzaile, ukitzen duzu zeure sabela, eztiki. Kilima eta fereken gozotasunak titi-buruak gogortzen dizkizula sentitu duzu. Zeure gorputz biluzian zehar hedatzen dira laztanak gerora, zeure grinen sugar bilakatuz. Eta, gozamenaren txotxongilo, itxi dituzu begiak, hasperen batez isiltasuna, hautsitako kristalezko mila puskatan konbertituz.

Santxo

Santxo 2007-01-02 21:35 #1

Bueno, pentsatuko zuen bezela, enaiz hasiko tomate pote baten osagaiak hemen idazten, bateze nere amak aurpegi oso arraro batekin beidatuko liakelako. Norbaitek interes berezin bat balin bauka (ta oain datorrena publizitate anuntzio bateko ahotsakin esan behar da): "eskuragarri duzue zuen ohiko elikagai saltokietan!!!"

2007-01-02 22:00 #2

<p>jajajajajajja. </p>

<p>&nbsp;</p>

<p>INGREDIENTES:</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>TOMATE!!!!!!!!!!!!!!!</p>

2007-01-02 22:00 #3

<p>jajajajajajja. </p>

<p>&nbsp;</p>

<p>INGREDIENTES:</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>TOMATE!!!!!!!!!!!!!!!</p>

Santxo

Santxo 2007-01-03 12:26 #4

??? En fin...

alai---ne.

alai---ne. 2007-01-03 17:52 #5

<p>jajajajajajaja. ai ama...</p>

<p>gaur bidxotzak saltotxu bet emon dozt, ui! </p>

<p>espagetidxek egonai eitzen, gallo, 8 minutos de cocion al punto, 10 fuertes. </p>

<p>detaile politze, bidxotzari beste saltotxu bet emotien arrazoie, saltue txikitxue izen badan be, ui!: espagetidxek eindxe egon badizen ikusteko, bat hartun eta baldosetara bota dot. plaf! pega ein dxe, espagetidxek ondo eindxe egon dizen probatzat (sukaldien ez dakizuienontzat). en fin, ba hor gelditzu da espagetidxe, felis, arrastirarte. gero, eskatza (sukaldea, jode, eta ez portala!) batuten ibil nai, baie hainbeste pena emon doztelez, han itzi dot... </p>

<p>irakurten juen, eta bueltan, ur baso baten bile jun naienien... ai ama... espagetidxe junde egon da. </p>

<p>...</p>

<p>(hasperena)</p>

<p>nire amak sastarratara bota dauen arren, gustako lekidazt pentsatie beste nonon dauela, tenerifen edo canariasen, lo ke llega a ser lo mismo, uste dot (geografia cero, anderrek esaten doztelez), edo ostantzien londresetik, picadilly circus-en, edo ostantzien pariseko torre eifeletik puenting eitzen... bueno, ba hori, nire baldosetatik hain asagorarte jun dan espageti horreri, gallo, 9 minutos de cocion (8 numero feue da), goraintzidxek botatie gustako lekidazt. paris, edo londres, edo tenerife/canariasetatik postalak ailega badaztezen ikusten bajatuko nai bidxer buzoire. </p>

<p>agur, espageti!!!!! hurrengorarte!!!!!!!!</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>bueno, a lo ke ibamos, ke me ido de las adarras. horrek saltotxu bet emotie eragin dotzo nire bidxotzari, salto txikitxu bet, txiker- txikerra. baie... gero, ondiño salto handidxaue emon dau nire bidxotzak, ploust, ui! espagetidxek ein eta gero, eta orain momentuen parisetik edo ibiliko dan espagetidxegaz baldosatara botata probie eindxe (gogoan zaitugu, espageti), tomatie bota tzatie. aibaaaaaaa!!!! ba hori, tomatie eskuetan hartun, eta ingredientes (tomate, sofrito, eta abar) irakurtzen hasi nai. aiii, eztakizuie zelako saltotxue emon dauen orduen nire bidxotzak, dragon kanen ibilko bazan moduen, ingredientesen TOMATE irakurterakuen. </p>

<p>&nbsp;</p>

<p>enfin. ba hori, gaurko egune, espageti bidaiariari eta tomate fritosen ingredientieri dediketen dotzatien era berien, asierreri dediketen tzatela, total personaje zoro eta autentikue dalako. </p>


Utzi iruzkina: