Sagardotegietako giroa Oiartza

zaraobe 1456153832430 Zaraobe Institutuko testuak | 2011-02-23 20:47

Egun, sagardotegi handiek antzinako zarma galdu dute eta jatetxe moduko zerbait bilakatu dira, horregatik, ohiko den eraikin giroaz gozatzeko komenigarria da beste txiki batera hurbiltzea.

Aipatzekoa da Asturiasen, sagardotegiek "llagar" izena hartzen dutela, "espista" jaietan bakarrik hartzen delarik.

Sagardotegiak euskal elikagaien degustaziorakotokiak ere bilakatu zaizkigu: euskal gastronomiarako abiapuntu handia.

Gaur egungo gastronomia-euskaldunentzako abiapuntu gisa izanda, haien giroa lagunekin eta familiarekin biltzeko leku aproposa dugu. Ez dira leku garestiak eta haragia zein bakalaua kalitate ezin hobekoa da.

Nire uste apalean, sagardogintzako teknologia berriak erabat erraztu du sagardoaren pilaketa eta esportazioa. Horrela, kontsumidorei errazago eta merkeago zabaldu zaie, jendeari erakarriz.
Euskal gastronomia zabal ditzagun, hurbil zaitez sagardotegietara!


Utzi iruzkina: