Sagardotegietako Giroa Carolina

zaraobe 1456153832430 Zaraobe Institutuko testuak | 2011-05-16 19:06

Euskal herriko ohitura esanguratzu bat da. Bakalaio tontilla, txuletoia, gazta eta noski sagardoa dira Sagardotegi baten elementuak.

Familia, edota lagunekin pasatzeko leku aproposa, gauzak festajatzeko eta giro bikain batean murgiltzeko. Normalean jangelak handiak dira eta mahaiak proportzioan eginak daude, hau da, handiak dira baita ere. Sagardotegian kupel erraldoi batzuk gela handi batean kokaturik daude, beraz, jangileak nahi izanez gero eta nahi dutenan altza daitezke bertara joateko eta edalontzia zuku euskaldunaz bete dadin.  Esan bezala, normalean, sagardotegietan giro bikaina zegoen, barreak, jatekoa, edatekoa eta tabakoa (edo behintzak pasaden urterarte). Estatu espainarreko Asturiasko probintzian du jatorria Sagardoa, eta egia esanda onena da. Euskal Herrikoa desberdina baina kalitate onekoa da.


Utzi iruzkina: