Manteo. Bilera Informatiboa // Reunión informativa (Okendo Kultur Etxea, 2022-03-17)

kepa.sarasola@ni.eus 1627736740514 Uliako auzo-elkartea | 2022-03-09 20:31

kepa.sarasola@ni.eus 1646854975133

Bilera Informatiboa 

Gaia:    Manteo (Okendo alde). Basque Culinary jarri nahi dute
Eguna: martxoaren 17an, ostegunarekin
Ordua: 19:00
Non:     Okendo Kultur Etxea

      -----------------------------------------

Reunión informativa

Tema:    Manteo (Okendo alde). Quieren poner Basque Culinary Center
Día:        17 de marzo, jueves
Hora:     19:00
Lugar:    Casa de cultura Okendo

ww

 

 

2021eko EGOERA   / SITUACIÓN 2021

cc

cc

    ======================================================

Manteo berrordenatzeko proiektuaren arabera:
- 5843 m2 (arrosaz) para Zubiri-Manteo
- 2244 m2 (horiz) para Okendo Kultur etxea
- 1895 m2 (gorriz) para apartamentos dotacionales
- 1124 m2 (fusiaz) para apartamentos dotacionales
- 3836 m2 (krema koloreaz) para el BCC (Basque Culinary Center)

cc

Según el proyecto para la reordenación para Manteo:
- 5843 m2 (en rosa) Zubiri-Manteorako
- 2244 m2 (en amarillo) Okendo Kultur Etxerako.
- 1895 m2 (en rojo) ekipamenduetarako apartamentuetarako
- 1124 m2 (en fusia) zuzkidura-apartamentuetarako
- 3836 m2 (en color crema) BCCrako (Basque Culinary Center)

    ======================================================

Prentsan esaldi xelebre bat azaldu da. Ematen du Manteoko berreordenazio honi esker berdeguneko 5.200 metro kuadro sortuko direla. Baina benetan gertatzen dena hau da: orain berdeguneak 13.215 m² dira, eta berrordenazio honekin, erdia baino gutxiago geratuko direla (5.229 m² bakarrik). Ez da berdin.

cc

En la prensa ha aparecido una frase engañosa: se escribe que esta reordenación del Manteo parece generar 5.200 metros cuadrados de zona verde. Pero lo que realmente pasa es que ahora las zonas verdes son 13.215 m² y que tras esta reordenación quedarían menos de la mitad (sólo 5.229 m²). No es lo mismo.

 


Utzi iruzkina: