Manteo. Bilera Informatiboa // Reunión informativa (Okendo Kultur Etxea, 2022-03-17)
Bilera Informatiboa
Gaia: Manteo (Okendo alde). Basque Culinary jarri nahi dute
Eguna: martxoaren 17an, ostegunarekin
Ordua: 19:00
Non: Okendo Kultur Etxea
-----------------------------------------
Reunión informativa
Tema: Manteo (Okendo alde). Quieren poner Basque Culinary Center
Día: 17 de marzo, jueves
Hora: 19:00
Lugar: Casa de cultura Okendo
2021eko EGOERA / SITUACIÓN 2021
======================================================
Manteo berrordenatzeko proiektuaren arabera:
- 5843 m2 (arrosaz) para Zubiri-Manteo
- 2244 m2 (horiz) para Okendo Kultur etxea
- 1895 m2 (gorriz) para apartamentos dotacionales
- 1124 m2 (fusiaz) para apartamentos dotacionales
- 3836 m2 (krema koloreaz) para el BCC (Basque Culinary Center)
Según el proyecto para la reordenación para Manteo:
- 5843 m2 (en rosa) Zubiri-Manteorako
- 2244 m2 (en amarillo) Okendo Kultur Etxerako.
- 1895 m2 (en rojo) ekipamenduetarako apartamentuetarako
- 1124 m2 (en fusia) zuzkidura-apartamentuetarako
- 3836 m2 (en color crema) BCCrako (Basque Culinary Center)
======================================================
Prentsan esaldi xelebre bat azaldu da. Ematen du Manteoko berreordenazio honi esker berdeguneko 5.200 metro kuadro sortuko direla. Baina benetan gertatzen dena hau da: orain berdeguneak 13.215 m² dira, eta berrordenazio honekin, erdia baino gutxiago geratuko direla (5.229 m² bakarrik). Ez da berdin.
En la prensa ha aparecido una frase engañosa: se escribe que esta reordenación del Manteo parece generar 5.200 metros cuadrados de zona verde. Pero lo que realmente pasa es que ahora las zonas verdes son 13.215 m² y que tras esta reordenación quedarían menos de la mitad (sólo 5.229 m²). No es lo mismo.
Iruzkinak
Utzi iruzkina: