ERREZETA
Osagaiak
-
6 arrautza
-
3 patata (600 gr)
-
1 txiki tipula
-
1 piper berdea
-
2dl oliba olio
-
Gatza
-
Perrexil zati bat
Errezeta
Zuritu eta zatitu tipula dado ertainetan. Garbitu piper berdea, kendu zurtoina eta hasiak eta moztu dadotan.
Oliba olioa zartaginean bota eta berotzen utziko dugu. Berotzen ari den bitartean, zatatak zikinak baldin badaude, uretatik pasatu. Zuritu eta gero moztuko dituguz kubo txikietan.
Olioa bero dagoenean, txertatu dena zartaginean, frijitu 25-30 minutuz.
Frijitu direnean patatak, tipula eta piperrak atera olio gabe. Pasatu olioa edukiontzi batean eta erreserbatu. Garbitu zartagina sukaldeko paperarekin.
Utziko dugu frijitu dugun guztia pixka bat hozten eta bitartean arrautzak jarri ontzi handi batean eta irabiatu. gatza bota, zure gustura, gehitu patata frijitu, tipula eta piperra eta ondo nahastu.
Jarri zartagina sutara, gehitu errespetatutako olio pixka bat eta gehitu nahasketa. Irabiatu pixka bat egurrezko koilara batekin eta itxaron (20 segundotan) koagulatzen hasteko.
Bereizi ertzak, estali panontzia zartaginaren diametro handiagoa duen plaka batekin eta biratu.
Sakatu berriro beste aldea egiteko, egiten denean atera eta... ZURE PATATA TORTILA EGINDA DAGO!!!!!
Iruzkinak
Utzi iruzkina: