Limoizko bizkotxoa
OSAGAIAK:
- 3 arrautz.
- 2 yogurt.
- 250g irina.
- Limoi bat.
- 200g azukre.
- 15cl olio.
- 12g legabia.
ERREZETA:
- Lehenik eta behin, pizten dugu labea eta 180ºC-ra berotuko dugu. Tenperatura egokia lortzen dugun bitartean, gorringoak bereizten ditugu arrautzetatik eta limoiari zukua ateratzen diogu, larruazala be kentzen diogu.
- 200 gramo azukre irabiatzen dugu aurreko osagai guztiekin.
- Hiru gorringoekin, limoiarekin eta azukrearekin egin dugun nahasketarekin bi yogurt-ak gehitzen diegu.
- Geroago, 15 zentilitro olio gehituko ditugu. Lortu dugun nahasketa guztiarekin, 250 gramo irina eta 12 gramo legabia gehitzen ditugu pixkanaka-pixkanaka.
- Moldea, olio eta irina pixka bat batekin apaintzen dugu eta nahasketa pasatzen dugu. 180ºC-tan sartzen dugu bizkotxoa eta hor uzten dugu 40 minutu.
Iruzkinak
Utzi iruzkina: