KULTURA ASTEA

guzurtruk 1456135213698 Guzur truk | 2011-12-07 13:56

Urtero bezala, Laudio institutuan Kultura astearen barruan Kiniela antolatu dugu.

KINIELA: elikadura

 

Beheko taulan ezkerreko zutabeko hizkiak eskuineko

zutabeko zenbakiekin lotu behar dituzu. Anima zaitez,

sari handiak daude eta! Bete ondoren,

 sartu  idazkaritza ondoan dagoen kutxan.

 

A

Euskal Herriko nekazaritza sindikatua

 

TXAKOLIN

1

B

Arto irinez egindako orea

 

GOXUA

2

C

Mondragon Unibertsitateak eraiki duen sukaldaritza eskola

TALO

3

D

Baionan egindako belar- likorea

EHNE

4

E

Idizko gisatua piperrez egina

LUMAGORRI

5

F

Eusko labela izandako oiloa

ZURRAKAPOTE

6

G

Hegalabur,patatak,piperrak,tomateak osatutako platera

IDIAZABAL

7

H

Ardi-esne gatzatua

GERNIKA

8

I

Basaran eta patsez eginiko likorea

TERESA BARRENETXEA

9

J

Sor-marka batek babestua egiten den ardo zuri-berdea

XINGARRA

10

K

Ekialde Ertaineko eta Asiar Ipar-ekialdeko arkume eta behikiarekin egindako platera

MICHELIN

11

L

Baionan ekoiztutako kolore gorri  iluneko urdaiazpikoa

PUTXA

12

M

Jatetxeen kalitatea sailkatzen duen gidarik inportanteena

IZARRA

13

N

Asian erabilitako zartagina

TXIKITEROA

14

O

Bixkotxez,pastel-kremaz eta gerezi likorez prestatutako azken burukoa

KEBAB

15

P

Kalitatea Fundazioaren egoitzaren herria

WOK

16

Q

Euskal Herriko “urriko azken astelehena”azokaren  lekua

AXOA

17

R

Ardo beltzez,azukrez,kanelaz eta fruta beratuaz egindako edaria

 

PATXARAN

18

S

New Yorken Marichu jatetxea eratu zuen sukaldaria

MARMITAKO

19

T

Tabernaz taberna ,ardoa soilik edaten duena

PIPERMIN

20

U

Ardi latxaren esneaz egindako gazta

BASQUE CULINARY CENTER

21

V

Arean egositako legamiarik gabeko   Saharako  ogia

ABADIÑO

22

X

Txitxi-burruntzi  eginiko mendi  ibilalditxoa

INTXAURSALTSA

23

Y

Euskal Herriko gabonetako azken burukoa

KANPORAMARTXO

24

Z

Ibarrako otarrainxka izenekoa

MREIFISA

25

                                                                                             

ERANTZUNAK

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

X

Y

Z

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izen-abizenak:______________________________________

Taldea:___________                          Maila:_________



Utzi iruzkina: